Alfabetik Karagöz Mobil Kelime Oyunu İncelemesi - Yar Bana Bir Eğlence!

Bugün sizler için yerli yapım bir oyun incelemesi yapacağım. Oyunsal Alan’da, ilerleyen günlerde bir yazıyla da duyuracağım, yerli oyunlara, yerli yapım firmalarına ve bunları yapan ekiplere yer vermeyi çok istiyorum. Dediğim gibi ilerleyen günlerde düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. 

Hemen konuma geri döneyim. Bugün sizler için inceleyeceğim oyun Alfabetik Karagöz adlı adından da anlaşılacağı üzere hem yerli bir oyun, hem de bir kelime oyunu. Android ve iOS platformları için yayınlanmış Alfabetik Karagöz mobil kelime oyununda Karagöz’e yeni kelimeler öğrenmesinde yardımcı olacağız. :) Eflatun yazılım firması tarafından yapılmış Alfabetik Karagöz oyununda bizi neler bekliyor kısaca göz atalım.


Öncelikle bizi oyuna ilk girdiğimizde güzel kısa bir animasyon karşılıyor. Alfabetik Karagöz oyununun arka planındaki minik hikayeyi burada öğreniyoruz. Karagöz’e kızından bir mektup geliyor ancak Karagöz okuma yazma bilmediği için bu mektubu okuyamıyor. Mektubu okutacak birisini bulurum ümidiyle kendini sokağa atıyor ve tahmin edin kimle karşılaşıyor. Tabi ki vazgeçilmezi Hacivat ile. :) Hacivat ona okumayı öğretebileceğini söyledikten sonra da oyunun bölümlerini gördüğümüz harita kısmına geçiyoruz ve maceramız başlıyor. 

Bu açıdan oyunu değerlendirirsem, Karagöz ve Hacivat’ın bir kelime oyununda hikaye yaratmak için kullanılması hoş bir detay olmuş. Açıkçası oldukça hoşuma gitti. Hemen oynanışa da bir göz atarsam… Oyunda harflerden oluşan bölümler var ve bu harfleri, sağ,sol, yukarı, aşağı ve çapraz yönlerde birleştirerek kelimeler oluşturuyoruz. Her harfin belirli bir puanı var. Dolayısıyla ne kadar uzun kelime o kadar yüksek puan demek.:) Alfabetik Karagöz kelime oyununda bölüm mantığıyla ilerleme yapacağımız bir yapı mevcut. Şu an için 49 bölümün yer aldığı oyunda, her bölümde ulaşmamız gereken hedeflerimiz var. Tabi ki tahmin edersiniz bu hedefler gitgide zorlaşan ve farklılaşan hedefler. Hedefler birkaç çeşit. Örneğin bazı bölümlerde hedeflenen puana, bölümlere göre değişen hamle sayısı kadar kelime bularak ulaşmaya çalışıyoruz. Bazı bölümlerde harf olmayan farklı nesneleri oyun tahtasının en altına gönderip ( harfleri kelimeleri buldukça yok ederek), oyun tahtasından düşürmeye çalışıyoruz. Bazen harflerin bulunduğu baloncukları patlatacağız, bazen de bir kelimenin oluşabileceği minimum harf sayısını yakalamaya çalıacağız. Tüm hedefler ilerleyen bölümlerde zorlaşarak karşımıza çıkıyor. Alfabetik Karagöz kelime oyunu tüm bu oyun mekanikleriyle kelime dağarcığınızı konuşturmanız için size güzel bir fırsat sunuyor. :) Bu anlamda hemen bitmeyen ve kelime dağarcığımızı zorlayan bir oyun.

Bölümlerde farklı farklı oyun tahtaları mevcut. Bu tahtayı kullanarak harflerden kelime bulacağız.


Karagöz'ün keyfi tıkırında. Güneş gözlükleriyle bize poz vermiş.:)

Son olarak bölüm haritasındaki grafikler için birşeyler söyleyeceğim. Gerçekten burada bölümler ilerledikçe değişen coğrafi şekiller ve iklim grafikleri çok şık gözüküyor. Karagöz’e okuma öğretmek için Karagözle birlikte kimi zaman güzel bir ormanı, kimi zaman tropik bir sahili, kimi zamanda karlı bölgeleri geçeceğiz. :)


Fantastik ormanlar bizi bekliyor. :) Bölüm haritasında yer alan grafikler çok hoşuma gitti.


Karagöz ile tehlikeli bir kanyondan geçeceğiz. :) 

Sözün özü, güzel ve mücadeleci bir kelime oyunu arıyorsanız ve işin içinde güzel bir de hikayesi olsun, bizden olsun diyorsanız Alfabetik Karagöz kelime oyunu tam size göre. :) Mutlaka oynamanızı tavsiye ediyorum ve oyun ile ilgili sizin yorumlarınızı da bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Her şey gönlünüzce olsun.

Google Play İçin: Alfabetik Karagöz Kelime Oyunu
App Store İçin:  Alfabetik Karagöz Kelime Oyunu


EmojilerEmojiler