Haftanın ikilisi yazı dizimin ikinci bölümüyle karşınızdayım. Bugün yine 2 tane küçücük minicik mobil oyunu sizler için inceleyeceğim. Her cuma günü yayınlamaya çalışacağım haftanın ikilisi yazı dizimle sizi baş başa bırakıyorum. Hazırsanız hemen bu haftanın ilk oyunuyla devam etmek istiyorum.
Run Jonah Run:
Arcade tarzı bir sonsuz koşu oyunu olan Run Jonah Run mobil oyunu gayet kısa, minik bir oyun ama biz bu oyunda uzun mesafeler katetmeye çalışacağız. Uzun mesafeler deyince tabi aklınıza muhtemelen kilometrelerce yol gelmiştir. Ancak ben metrelerce yoldan bahsediyorum. :) Malum Run Jonah Run mobil oyununda bir salyangozu canlandıracağız. Artık hızımızı siz tahmin edin.
Tabi oyunda bizi zorlayacak en önemli faktör düz bir yolda yürürken aynı zamanda insanların ayaklarının altında ezilmeden yol alabilmek. Bunu yaparken biraz ileri biraz geri derken çıtonk diye ezilmek ilk başlarda çok kolay. :) Adımların nerelere basıldığını kavradıkça biraz yol alabilmeye başladım şahsen. Salyangoz olarak işimiz gücümüz yok çarşıya çıkmışız. Bu yolculukta bazı yardımcılarımız da olacak. Mesela baloncuk ve yapraklar. Baloncuk bizi bir kez ezilmekten kurtarıyor. Yapraklar ise 3 adet toplandıktan sonra bize bir kerelik normalden hızlı hareket etme, kıvrak olma şansı veriyor. Run Jonah Run, sıkıntı gidermek için, kısa zamanınız varsa ve oyunla değerlendirmek istiyorsanız hemen hızlıca oynayabileceğiniz ufak bir oyun.
Ayaklar altında kalmadan ilerlemeye çalışıyoruz. :)
Rekorunuzu paylaşırsanız bir salyangoz olarak kaç metre gidebilmişsiniz bilmiş oluruz. :)
Google Play İçin: Jun Ronah Run
Math Hopper:
Bugün incelemesini yapacağım ikinci oyun Math Hopper mobil oyunu. Hem android hem de iOS platformunda yer alan, tek haneli sayılarla toplama ve çıkarma yaptığımız bir yandan da sonsuz koşu şeklinde ilerlemeye çalıştığımız hem arcade hem de bir bulmaca oyunu. Tek haneli sayılarla toplama ve çıkarma dediğimde “hehehe ben yaparım” dediğinizi duyar gibi oldum. Ancak biraz sıkı durun, işler öyle zannettiğiniz kadar kolay değil. :)
Math Hopper mobil oyununda bir rakamı kontrol ediyoruz. Evet evet yanlış okumadınız! Oyunun başında bir rakamız ve bu rakamı basit matematik toplama ve çıkarma işlemleriyle hedefteki rakama dönüştürüp yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Biraz daha açayım mevzuyu. Oyunda küp şeklinde platformlar ve silindir şeklinde platformlar mevcut. Küp platformların üzerinde yazan rakamlar hedef rakamlar yani toplama ve çıkarma sonucunda ulaşmamız gereken rakamlar. Silindir platformlarda ise + ve - işlemleri gösteren pozitif ve negatif rakamlar mevcut. Bunlar da bir küpten diğerine ulaşırken atlamamız gereken işlemleri gösteriyor. Örneğin küp üzerinde 5 olarak duruyoruz ve 7 olmamız lazım. Önümüzde duran silindir platformdaki +2’ye atlayıp kendimizi 7 yapıp karşı küpteki yerimize ulaşıyoruz. Bu şekilde oyunda sürekli olarak ilerleyeceğiz. Daha güzelini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.
Şu anda 5 rakamı olarak oyuna başlamışız ve ilk hedefimiz 0 olmak. Bunun için hoplayıp zıplamalı ve arkadan gelen testereye yakalanmamalıyız.
Oyunun kontrolleri çok basit bir mantıkta. Mobil cihazınızın ekranına tek dokunduğunuzda bir kare arka arkaya iki kere hızlı şekilde dokunduğunuzda aradaki bölgeyi atlayarak çift hane sıçrayabiliyoruz. Unutmamamız gereken bizi zorlayıcı ve dolayısıyla oyunu daha da eğlenceli, stesli ve çekici hale getiren birkaç unsur var. Bunlardan ilki, bizi arkamızdan takip eden testere abimiz. :) Bu testereye yakalanmadan toplamamı yapıyorsunuz, çıkarmamı yapıyorsunuz, çift hane mi yoksa tek hane mi sıçrıyorsunuz bir önce yapın. Malumunuz eğer yapamazsanız ensenizde bitiyor kendisi ve yanıyorsunuz. Diğer unsurlar ise kontrol ettiğiniz rakam çift haneli sayı veya negatif sayı haline kesinlikle gelmemeli, eğer böyle olursa oyun sizin için bitiyor. :) Tabi yanlış toplama ve çıkarma işlemi yaparak hedef sayıya dönüşmeden hedef küp platforma ulaşmak da oyunun bitmesine sebep oluyor.
Oyunun kontrolleri gayet basit. :)
Açıkçası basit toplama ve çıkarma yaparken elimin ayağıma dolaşacağını zannetmezdim ama oluyor. Stres, baskı adama bildiği şeyleri unutturuveriyor. Matematik sevenlere tavsiye ederim. En azında bir deneyin. :)
Google Play İçin: Math Hopper
App Store İçin: Math Hopper
Bugünkü haftanın ikilisi yazımın sonuna geldim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Her şey gönlünüzce olsun.
EmojilerEmojiler